2020-10-31 14:45:00

Europski tjedan kodiranja

   Učenici 2.a, 2.b 4.a, 4.b, 6.b i 7.b odjela sudjelovali su od 10. do 25. listopada u projektu Europski tjedan kodiranja. Dio učenika imao je radionice u školskoj informatičkoj učionici, a većina je zadatke kodiranja imala tijekom svoje online nastave. Svi su s oduševljenjem prihvatili izazove i pokazali spremnost za usvajanjem novih znanja i rješavanje problemskih zadataka. Mnogima se kodiranje toliko svidjelo te su tražili da se takve aktivnosti ponove.

Ponosni smo na sve učenike na izvrsno
odrađenim zadacima i čestitamo svima!

Posebne čestitke, onim najmlađima, kojima je to bio prvi susret s kodiranjem, a rješavali su zadatke izvanmrežnog kodiranja te zadatke kodiranja putem interneta.

Učiteljica Sabina Curić

 

karta Europe Code Week 2020.
OŠ 22. lipnja s 3 zastavice jer

ima 3 različite radionice kodiranja

Više o Europskom tjednu kodiranja možete pročitati pod opširnije.

Europski tjedan kodiranja društvena je inicijativa kojom se potiče kreativnost, rješavanje problema i suradnja kroz programiranje i ostale tehnološke aktivnosti. Ideja je učiniti programiranje vidljivim, pokazati djeci, mladima i odraslima kako programiranjem realizirati ideje, demistificirati te vještine i motivirati osobe na učenje programiranja. Učenje programiranja nam pomaže da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijamo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.

Europski tjedan programiranja pokrenuli su 2013. mladi savjetnici za Digitalnu agendu Europe (engl. Young Advisors for the Digital Agenda Europe). Europska komisija podupire Europski tjedan programiranja u okviru svoje strategije za jedinstveno digitalno tržište, a u Akcijskom planu za digitalno obrazovanje. Komisija posebice potiče škole da se pridruže inicijativi. Cilj je do 2020. godine doseći do 50% svih škola u Europi.


Osnovna škola 22.lipnja Sisak