preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
EKOLOŠKA PORUKA

NAJBOLJA ŠKOLA

NAJLJEPŠA ŠKOLA

RECI NE NASILJU

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 8. 2012.

Ovaj mjesec: 113
Ovaj tjedan: 430
Danas: 113
EKORAZGLEDNICE

 

MOJA ŠKOLA - EKOŠKOLA

 

6.6.2012.g. trajnu
Zelenu zastavu podiže
učenica Morana Belović

Učenička zadruga Lipa I

E-upisi
RASPORED ZVONJENJA

 

 

VIJESTI

ZDRAV OBJED SVIMA III

Projekt je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu  i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., u sklopu otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019./2020.)“

Posredničko tijelo u provedbi projekta je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je za navedeni projekt Gradu Sisku odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, i to 999.989,30 kuna.

Svrha projekta je pomoć ranjivoj skupini djece koja žive u riziku od siromaštva, te osiguravanje redovite i kvalitetne školske prehrane svima. Osiguranim sredstvima povećati će se fond sredstava koje je Grad Sisak do sada izdvajao u gradskom proračunu za školsku prehranu djece.

 

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 1. 4. 2020. 11:36

Koliko učenici trebaju dnevno učiti i kako im pomoći da se organiziraju? Vijest ima dokument u privitku

Očekivano vrijeme učenja proizlazi iz zakonske regulative pri čemu se koristi pojam „prosječnoga učenika“ i „prosječnoga vremena“. Vrijeme provedeno u učenju podrazumijeva vrijeme u kojem se poučava (u školi, odnosno putem sustava za nastavu na daljinu), ali i vrijeme samostalnoga učenja. Ukupno vrijeme ovisi o uzrastu djeteta i kreće se od 5 do 8 sati dnevno tijekom radnoga tjedna.

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji radnoga dana učenika tijekom radnoga tjedna su:

     Učenici od 1. do 4. razreda trebali bi dnevno provesti pet sati dnevno učeći (to uključuje učenje i poučavanje).

     Učenici od 5 do 8. razreda trebali bi učiti oko 6 sati dnevno (uključujući učenje i poučavanje). Navedeno ne uključuje učenje vikendom.

Kod izvođenja nastave na daljinu to se sve izvodi kod kuće pa sve postaje vidljivo roditeljima. Možda se čini da je 5 ili 6 sati dnevno zahtjevno, ali ne smije se zaboraviti da su do uvođenja nastave na daljinu učenici u fizičkoj učionici svaki dan provodili najmanje 4 sata (od 1.do 4. razreda) i 6 sati (od 5. do 8. razreda), a poslije su učili u produženome boravku i kod kuće te su još i vikendom imali neke obveze oko nastave.

U prilogu pogledajte kako je ovih 5 odnosno 6 sati raspoređeno tijekom radnog dana.

                                                              Marinela Fabijan Gašparević, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 31. 3. 2020. 08:36

Kviz s razgovorom o koronavirusu

     Na sljedećoj poveznici Foruma za slobodu odgoja možete pronaći kviz s razgovorom o koronavirusu koji je namijenjen učenicima kako bi provjerili svoje znanje o novom virusu i istovremeno savjetuje učenike o mjerama zaštite i sprečavanja širenja virusa.

Zaštitite sebe kako biste zaštitili druge!

Prezentacija "Koliko i što znaš o koronavirusu?: kviz s razgovorom"
🔗   http://bit.ly/0319_kviz

                                                   Marinela Fabijan Gašparević, pedagoginja škole

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 27. 3. 2020. 22:55

Preporuke MZO Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, nadam se da će Vam u organizaciji rada pomoći i preporuke koje možete pročitati na linku:

https://skolazazivot.hr/preporuke-o-organizaciji-radnoga-dana-ucenika-tijekom-odrzavanja-nastave-na-daljinu/#_Toc36118883

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 27. 3. 2020. 18:48

Obavijest roditeljima i učenicima

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U ovoj složenoj situaciji još jednom pozivam na suradnju koja nam je sada prijeko potrebna.  Nužna suradnja odvijat će se putem virtualnih učionica, praćenjem e-maila, mrežnih stranica škole, kao i programa na HRT-u. Suradnju putem virtualnih učionica prilično dobro smo uspostavili.  Još uvijek se svi  u novoj situaciji snalazimo, možda smo ponekada i nespretni u našim zahtjevima,  pa molim za razumijevanje. Svima nam je potrebno puno strpljenja.

Naše mrežne stranice škole smo preuredili i pozivam da pratite nove izbornike. U izborniku ''Prijedlog dana'', učiteljice iz produženog boravka svakog će dana predlagati učenicima neku aktivnost koju mogu provoditi u slobodno vrijeme. Bilo bi nam drago da učenici bilježe svoje aktivnosti i da razmjene iskustva kada se vratimo u školu.

U izbornikuNastava na daljinu, pripremili smo podizbornike nazvane ''Kutak za roditelje'' i ''Kutak za učenike''.  U rubrici  ''Mali savjeti''  obratit će vam se stručne suradnice.  Pozivam vas da ih posjetite i nadamo  se da će vam pripremljeni savjeti, prijedlozi i informacije pomoći da prebrodite ove dane. Najvažnije je pridržavati se uputa odgovornih institucija.  

Azra Rađenović, ravnateljica škole

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 22. 3. 2020. 18:23

Raspored nastave

Od srijede 18. ožujka 2020 godine, nastava će se odvijati prema školskom rasporedu. Molimo  učenike da pristupaju  virtualnim  učionicama, a roditelje da provjeravaju mailove.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 17. 3. 2020. 10:00

Virtualne učionice Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su linkovi za pristup  virtualnim učionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 17. 3. 2020. 09:45

Raspored održavanja nastave na daljinu za ponedjeljak, 16.3.2020.

Prema naputcima ministrice Divjak, obavještavamo roditelje da će za učenike biti organizirana nastava na daljinu.

Na poveznicama MZO-a možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

RAZREDNA NASTAVA   
 

    Razred      Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ     počinje u 13.00 sati    
    4. razred OŠ     počinje u 15.00 sati
 

Oni učenici koji nemaju kod kuće HRT3 mogu nastavu pratiti uživo na internetu na sljedećoj poveznici: HRT3.

PREDMETNANASTAVA

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

Učenici od od 5. do 8. razreda u ponedjeljak i utorak prate nastavu na Sportskoj televiziji i testiraju virtualnu učionicu s razrednicima i predmetnim nastavnicima, a od srijede kreće online nastava u virtualnim učionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 15. 3. 2020. 21:04

Obavijest roditeljima i učenicima

U skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine neće  se održavati nastava u školama, već će se krenuti s izvođenjem nastave na daljinu.

Pozivamo učenike i roditelje na praćenje mrežnih stranica škole na kojima će se objavljivati informacije i  upute .

Učenike petih i sedmih razreda  koji nemaju  tablete  pozvat će razrednici u određeno vrijeme na preuzimanje.

Osim na naslovnici pratite i rubrike Kutak za roditelje.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 13. 3. 2020. 15:20

Obavijest roditeljima

Otkazuju se zakazani roditeljski sastanci za četvrtak 12.ožujka 2020.godine.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 12. 3. 2020. 09:14

Prijatelji knjige, kulturnih i sportskih zbivanja upoznaju Mexico Vijest ima dokument u privitku

Svakog utorka tijekom mjeseca ožujka Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak organizira „Meksički utorak u knjižnici s Arietzom Birač“, Meksikankom sa sisačkom adresom. Prvog utorka u ožujku, učenici polaznici izvannastavne skupine Prijatelji knjige, kulturnih i sportskih zbivanja upoznali su geografski položaj, prirodne i kulturne znamenitosti Meksika, saznali su kako izgleda svakodnevni život u Meksiku, kako obilježavaju praznike i blagdane, koje narodne običaje čuvaju, koja je hrana specifična za ovu zemlju, te koje su poznate osobe rođene u Meksiku. Učenici su sa velikim zanimanjem slušali simpatičnu Meksikanku Ari i uz simultani prijevod knjižničarke Nataše Bujas (sa španjolskog na engleski jezik i hrvatski jezik) saznali puno zanimljivosti o državi koja se nalazi na drugom kraju svijeta. U interaktivnom druženju i sami učenici su pokazali znanje engleskog jezika postavljajući pitanja, te slušajući odgovore na engleskom jeziku.

voditeljica skupine Sanja Basta

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 11. 3. 2020. 08:42

Dani prirodoslovlja u Holandskoj kući

Učenici sedmih i osmih razreda posjetili su Holandsku kuću u kojoj su profesori i učenici Gimnazije Sisak organizirali program koji je obuhvaćao područja: Fizike, Kemije i Biologije. Zanimljive prezentacije i prateći pokusi učenike su zainteresirali pa su u nekima čak i sudjelovali.

         

                                                            Greta Sremić-Cavrić, učiteljica Kemije

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 5. 3. 2020. 10:51

Obavijest roditeljima

U srijedu 4. ožujka 2020. godine na informacijama za roditelje  neće biti slijedeće učiteljice:Danijela Živković Šarić, Romana Ternjei.

Goran Matijević, učitelj Matematike i  Renata Sučić, vjeroučiteljica   bit će na raspolaganju u zamjenskom terminu  u četvrtak od 9,05 do 9,50 sati. U petak će informacije imati  Emina Sobodić, učiteljica Prirode i Biologije  od 12,00 do 2,45 sati, a Dora Unetić učiteljica Fizike  od  10,10 do 10,55 sati, Greta Sremić Cavrić , ujčietljcai Kemije u 10,55 sati..

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 4. 3. 2020. 08:33

Shema školskog voća

Pozivamo roditelja 4. razreda da ispune anketu  o provedbi Shema školskog voća na linku

http://survey.hzjz.hr/limesurvey/index.php?r=survey/index&sid=525934&lang=hr


http://survey.hzjz.hr/limesurvey/index.php?r=survey/index&sid=561633&lang=hr

Rok za ispunjavanje ankete je 12. ožujka 2020. ZAhvaljujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 2. 3. 2020. 13:35

2. razredi u Ledenoj dvorani

Učenici drugih razreda učili su klizati u Ledenoj dvorani. Škola klizanja trajala je 10 sati i svi polaznici  naučili su klizati, čak i plesati na ledu. Sve što su naučili pokazali su roditeljima. Za uloženi trud dobili su diplome i pljesak .

                                                                                                                              učiteljica Blanka Rončević

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 28. 2. 2020. 13:15

Čitanje naglas

 

U prednatjecanju za 4. razrede koje se održalo 20. veljače 2020. godine u Odjelu za odrasle sudjelovalo je 30 natjecatelja iz svih sisačkih osnovnih škola. Iz naše škole sudjelovale su učenice Leona Barukčić, Lara Dolić, Nika Domitrović,  Tamara Džafo,  Hana Japić  i  Tia Rajković. Konkurencija je bila jaka, a u daljnje natjecanje su se plasirale Leona Barukčić, Lara Dolić i Tamara Džafo. Zahvale svim sudionicima, a također i djevojčicama koje su sudjelovale.

Učiteljice četvrtih razreda

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 27. 2. 2020. 09:03

Pojačane higijenske mjere

Prema preporukama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo podsjećamo učenike na pridržavanje općih mjera zaštite: 
- redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola
- kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke
- izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, imaju povišenu temperaturu i kašlju
 
Posebno podsjećamo učenike da provode pojačanu higijenu ruku. Ruke treba redovito prati  prije jela i poslije korištenja sanitarnog prostora. Higijena ruku je jedna od najvažnijih mjera prevencije u širenju zaraznih bolesti.
  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 26. 2. 2020. 10:13

3. razredi u Zagrebu

Učenici 3. a i 3.b posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla i Kazalište Trešnja. U kazalištu su pogledali predstavu „Priče iz davnine“ koja prikazuje imaginarni susret sa spisateljicom Ivanom Brlić Mažuranić i njezinim pričama, u neobičnom scenskom prožimanju mašte i stvarnosti, sadašnjosti i prošlosti.

U muzeju su obišli stalni postav (vatrogastvo, rudnik, prometna sredstva kroz prošlost) i Planetarij. Dio lijepog sunčanog poslijepodneva učenici su proveli u rekreativnim aktivnostima uz jezero Bundek, a pritom su ponovili sadržaje o vodama stajaćicama i tekućicama.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 23. 2. 2020. 22:27

Glagoljica u 3.a

Učiteljica Ivanka Kovačić Zukan i učenice 4.b Mia i Sara Laurora upoznale su učenike 3.a s glagoljicom – što je glagoljica, koji tipovi glagoljice postoje, zbog čega je za Hrvate važna Bašćanska ploča i gdje je pronađena. Nakon uvodne prezentacije, trećaši su prepoznavali slova glagoljice i uspoređivali ih s latiničnim pismom, rješavali matematičke zadatke pisane glagoljicom, slagali memo kartice, bojali slova svog imena i na taj način su obilježili 22. veljače - Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva i Međunarodni dan materinskog jezika.

Hvala učenicama Mii i Sari Laurora, te učiteljici Ivanki na zanimljivom edukativnom druženju i aktivnostima koje su osmislile za učenike 3. a.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 23. 2. 2020. 22:24

Kutija ljubavi i prijateljstva

Tijekom veljače, u dijelu školskog hodnika gdje se nalaze učionice nižih razreda, učenici 3.b i njihova učiteljica Renata  postavili su ukrašenu kutiju prijateljstva i ljubavi. Učenici 2., 3. i 4. razreda su u nju ubacivali svoja pisma i poruke namijenjene simpatijama i prijateljima. Pisma i poruke su se u kutiju stavljale za vrijeme odmora i sata, prije i poslije nastave i svi su s nestrpljenjem čekali 14. veljače – dan zaljubljenih i dan otvaranja kutije. Na Valentinovo su učenici 3. b otvorili kutiju, razvrstali pisma i donijeli ih djevojčicama i dječacima na koje su bila naslovljena. U razrednom okruženju pojedina su pisma pročitana, a među njima je bilo i lijepih stihova i poruka.
Nadamo se kutiji za pisma i sljedeće veljače!

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 22. 2. 2020. 23:09

3. razredi na književnom susretu s Ratkom Bjelčićem

Učenici trećih razreda su bili na književnom susretu s piscem Ratkom Bjelčićem kojeg su organizirale vrijedne djelatnice Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Gospodin Ratko je učenicima predstavio svoj bogat opus knjiga za djecu i mladež, a književni jesusret nazvao „Ljubav na Ratkov način“.Učenici su sa zanimanjem slušali 'ljubavne' dogodovštine likova iz romana, čitane ulomke, te razgovarali o tome kako se pojedini likovi nose s prvim simpatijama i ljubavnim problemima. Na kraju druženja (i odgovaranja na brojna pitanja koja su mu postavljali zainteresirani trećaši), gdin Ratko Bjelčić je svakom učeniku poklonio primjerak svoje knjige „Ma da ne bi". Hvala na lijepom poklonu i ugodnom druženju u Dječjem odjelu!

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 22. 2. 2020. 23:04

Fašnik u gradu

Već tradicionalno se u našem gradu održava manifestacija pod nazivom Dječji fašnik na kojoj su 15. veljače sudjelovali i učenici trećih i četvrtih razreda naše škole. Predstavili su se veselim maskama tzv. emotikonima. Većina maski bile su veseli „emotikoni“, a kod djevojčica prevladala su srca u očima.

Tako maskirani učenici su u povorci prošetali gradom, zasladili se krafnama i čajem, te uživali u prigodnom programu pred pozornicom.

                  Renata Milnović, učiteljica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 19. 2. 2020. 08:27

Posjet jogina Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

 

S obzirom na brojne pozitivne učinke koje joga ima za zdravlje, duh i tijelo, u utorak 18.2.2020. Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetile jogine Angelina Tkalčić i Ružica Matagić iz Padma Yoga centra. Učenicima su pokazale vježbe imitacije određenih životinja, npr. vrana, žaba, mačka, pas i slično. Položaje stolice, mosta, drveta i različite druge. Pozitivnom energijom su motivirale učenike na imitaciju i učenje novih vještina a pritom su se svi jako i zabavili.

                                                                    Lorena Koštić, mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 18. 2. 2020. 12:17

Terapijski psi na satu Matematike

 

            Učenici 5. b na satu Matematike pisali su ispit. Kako bi im rezultati bili bolji u pomoć su im stigle bichon havanezeri Bossa Nova, Cici i Aya, terapijski psi koje obučava prema holističkom pristupu i udomljuje voditeljica i predsjednica udruge DND Sisak, Renata Fridrih, prof. defektolog - logoped  koja je djelatnica pri Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. U svom dugogodišnjem projektu dokazala je između ostaloga da ovi iznimni psi osjete stres djeteta, a svojom mirnoćom pomažu mu ga prebrodi, te ukazuju odraslima što se s djetetom događa. Cijeli događaj proveden je u sklopu Građanskog odgoja učenika petih razreda.

Članovi Građanskog odgoja 5. razreda zahvaljuju Renati Fridrih i psićima na trudu.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 17. 2. 2020. 08:54

Razgovaraonica o ljubavi

Razgovaraonica o ljubavi

            Učenici prvih razreda sudjelovali su u razgovaraonici o ljubavi. Dobili su poziv iz Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlade Gotovca da ih posjete na Valentinovo. Tamo ih je dočekala Daša Poredoš Lavor koja im je pročitala priču o ljubavnim jadima. Kroz razgovor s Dašom učenici su međusobno razmijenili iskustva u ljubavi. Na kraju druženja izradili su srca koja će pokloniti onome koga jako vole.

Hvala Daši na ugodnom druženju.

učiteljice Katarina Bobetko i Snježana Zuber

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 17. 2. 2020. 08:54

„Škola za život“

U zimskim danima prepunim viroza učenici 1. a istražili su kako se priprema čaj. Na satu Prirode i društva ispitali su i usporedili okuse vode, čaja, meda i limuna. Promatrali su, probavali, crtali i bilježili. Na kraju su zaključili da je čaj zaslađen medom i limunom ne samo zdrav, već i vrlo ukusan.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 17. 2. 2020. 08:52

Avantura u Gradskoj galeriji Striegl

Učenici 1. a razreda posjetili su Gradsku galeriju Striegl. Upoznali su crtice iz života našeg dragog slikara i popili voćni čaj, baš kao što je to i on volio činiti. Otkrivajući animalizam u njegovom slikarskom opusu, naučili su još i što znači portret, autoportret i pejzaž. U drugom dijelu avantura se nastavila u radnoj atmosferi. Izradili su mobile inspirirane Parkom skulptura u Capragu koji im je prezentiran. Almi Trauber i Deanu Zlovoliću zahvaljujemo na poduci, zabavi i općoj uživanciji.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 17. 2. 2020. 08:51

Obavijest roditeljima

Učiteljice Jadranka Orešković i Andrijana Imprić imat će informacije za roditelje u ponedjeljak, 17. veljače 2020. godine u 17,00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 14. 2. 2020. 09:18

LiDraNo

U srijedu, 12.2.2020. u Kazalištu 21 održana je gradsko-općinska smotra LiDraNo na kojoj su zapažene rezultate pokazali i učenici naše škole. LiDraNo je smotra učeničkih literarnih, grupnih i pojedinačnih scenskih nastupa, te samostalnih novinarskih radova i radijskih emisija. Ove godine okupilo se stotinjak učenika sisačkih osnovnih i srednjih škola.

U kategoriji pojedinačnih nastupa učenika osnovnih škola nastupale su učenice 3.a razreda Ana Marie Barukčić s pjesmom Osmijeh Božidara Prosenjaka i Irma Petrović s pjesmom Sreća Ivice Vanje Rorića, a pod vodstvom mentorice Sanje Baste. Učenica Ana Marie Barukčić plasirala se i na županijsku razinu smotre koja će se održati u ožujku u Popovači. Na županijsku razinu smotre upućuju se još učenici 3.b razreda u kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola, Bartol Špišić s pjesmom Zima i Marko Novaković, također s pjesmom pod nazivom Zima. Mentorica im je učiteljica Renata Milnović.

 Dvoje učenika viših razreda, Bartol Marinčić iz 7. b razreda i Anja Puškarić iz 8. b razreda također se upućuju na županijsku razinu smotre. Bartol i Anja plasirali su se u kategoriji samostalnih novinarskih radova učenika osnovnih škola. Bartol je napisao intervju pod nazivom Bitno je postati odličan čovjek pod mentorstvom učiteljice Lidije Rajković, a Anja je napisala reportažu pod nazivom RIM, Vječni grad pod mentorstvom učiteljice Sanje Jelovac.

Čestitke svim učenicima sudionicima, a sretno svim dalje plasiranim učenicima!

 

                                                                                                                              Renata Milnović, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 13. 2. 2020. 09:39

Skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HUZZ-a Sisačko-moslavačke županije

Dana 3. veljače 2020. godine u našoj školi održan je Skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HUZZ-a Sisačko-moslavačke županije. Učiteljice iz produženog boravka, članice UZ Lipa II, pobrinule su se za gostoprimstvo i estetsko uređenje prostora. U sklopu skupa učiteljica Ivanka Kovačić Zukan održala je radionicu Poklončić za prigodne proslave. Sudionici su izrađivali torbice od hamer papira i okušali se u decoupage tehnici glačanjem, a imali su priliku vidjeti i učeničke origami radove na temu proslave rođendana. Nakon radionice zadovoljni sudionici rado su se podružili uz slane i slatke zalogaje za koje je bilo zaslužno vrijedno osoblje školske kuhinje. 

Monika Bionda, učiteljica u produženom boravku

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 10. 2. 2020. 08:28

Liječnički pregledi djece prije upisa u 1.razred osnovne škole

Za liječničke preglede djece obavezno je naručivanje u Domu zdravlja Sisak - Služba za školsku medicinu  kod  dr. Tatjane Poljanac.

Naručivanje za liječnički pregled možete obaviti u sljedećim terminima:

 5.veljače 2020.  od 13,00 do 18,00 sati,     pauza 15,30 – 16,00 sati

12.veljače 2020. od 13,00 do 18,00 sati

13.veljače 2020. od 8,00 do 13,00 sati          

14.veljače 2020. od 8,00 do 13,00 sati

Budući da dijete ne možete naručiti telefonski, potrebno je da roditelj osobno dođe u Službu za školsku medicinu sa zdravstvenom iskaznicom djeteta i naruči dijete za pregled.

Kod naručivanja djeteta može doći samo roditelj, a dijete dolazi na pregled kada je naručeno.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 5. 2. 2020. 13:15

Obavijest o pregledu djece prije upisa i upisu djece u I.razred osnovne škole za šk. god. 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Obavijest o pregledu djece prije upisa i upisu djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. koja sadržava točan raspored pregleda djece te druge informacije vezane uz njihov upis.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 5. 2. 2020. 13:11

2. veljače – Svjetski dan močvarnih staništa

Svjetski dan močvarnih staništa obilježava se 2. veljače svake godine. Na taj je dan 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru donesena Konvencija o zaštiti močvarnih staništa, koju je do danas potpisalo 170 zemalja, među kojima je i Republika Hrvatska. 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa, učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Ekolozi izradili su maketu močvare i prigodan pano u holu škole.
Izradom makete s figuricama životinjskih i biljnih vrsta koje obitavaju u močvarama, ali i njihovoj neposrednoj blizini, nastojali smo usmjeriti pažnju učenika na važnost zaštite močvarnih staništa te dobrobiti koje one pružaju ljudima.

Učiteljica Emina Sobodić

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 5. 2. 2020. 11:58

Walt Disney Vijest ima dokument u privitku

U utorak 28.1.2020. na Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u suradnji s učenicima OŠ I. Kukuljevića i OŠ Braće Ribar i njihovim profesoricama Engleskog jezika, učenici članovi INA „Engleski u akciji“ pripremili su igrokaz, predavanje i kviz znanja o Walt Disneyju. Svi sudionici su uživali i u pripremama i u izvedbi koja je bila izvanredna što možete vidjeti na fotografijama. 

Učiteljica Alma Velić

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 5. 2. 2020. 11:49

Informacije za roditelje

U srijedu, 5. veljače 2020. godine na informacijama neće biti učiteljice Engleskog jezika Danijele Živković Šarić, učiteljice Glazbene kulture Maje Kovačić, učiteljca razredne nastave Jadranke Orešković i Andrijane Imprić. Vjeroučiteljica Renata Sučćić imat će informacije u četvrtak u 9,00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 5. 2. 2020. 09:05

Informacije za roditelje

U  srijedu 29. siječnja  2020. godine u 17.00 sati informacije za roditelje održat će učiteljica Engleskog jezika Danijela Živković Šarić i učiteljica Glazbene kulture Maja Kovačić.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 27. 1. 2020. 12:33

Nove knjige u školskoj knjižnici

Dragi knjigoljupci,školska knjižnica obogaćena je novim knjigama.Vjerujemo da će mnogi od vas pronaći nešto za sebe od ponuđenih naslova.Pogledajte koji su to naslovi,odaberite svog favorita i dođite u školsku knjižnicu.Knjige vas čekaju!

       Osim lektirnih naslova nabavljena je i stručna pedagoška literatura.                      

                                                                                                                  Knjižničar

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 23. 1. 2020. 11:55

The Bookmark Project 2019. Vijest ima dokument u privitku

Daleko, daleko ove godine šaljemo straničnike izrađene za The Bookmark Project 2019. – čak u Indiju.

Izradili smo 60 straničnika;  ukrasili ih, obojili, izrezali, plastificirali, smjestili u omotnicu i poslali u svijet! Ovaj put marljivi su bili učenici 4. razreda . Poslali smo pismo  i ptt prezentaciju  kojom  smo predstavili našu školu i grad Sisak.

Isto tako, naši učenici očekuju paket iz Indije  sa straničnicima koje su izradili tamošnji učenici baš za nas!

                                                                                Učiteljice 4. razreda i knjižničarka

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 20. 1. 2020. 13:35

Akcija sakupljanja starih baterija i mobitela

Tijekom prvog obrazovnog razdoblja učenici i djelatnici škole donosili su baterije i mobitele članovima Eko-patrole koji su sve podatke pažljivo bilježili. Konačan broj pokazao je više od 15 kg sakupljenih baterija i 30 mobitela.

 Bravo za sve te vas pozivamo da i dalje marljivo sakupljate stare baterije i mobitele.

                                                                                                                           Ekolozi

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 15. 1. 2020. 09:26

Ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

Broj ovisnika o cigaretama, alkoholu i drogama u Hrvatskoj je nažalost u stalnom porastu. Kako je bolje spriječiti nego liječiti, na satovima biologije obilježili smo Mjesec borbe protiv ovisnosti uz niz aktivnosti.

Plan rada sastojao se od:

PROVOĐENJA ANKETE – OVISNOSTI
PARLAONICE – 3 cigarete će me stvoriti ovisnikom
DOKUMENTARNI FILM – „Razmisli -  treba znati stati“
IZRADA PREZENTACIJA

Glavni zadatak bio je izrada prezentacija gdje smo koristili različite informacije s Interneta. Sudjelovali smo u parlaonici s tezom: "3 cigarete će me stvoriti ovisnikom" te smo izvrsno tumačili svoje stavove i postavljali pitanja. Gledajući dokumentarni film o alkoholizmu, shvatili smo da se s alkoholom nije pametno "igrati". Također, komentirali smo i raspravljali o rezultatima naše ankete.

Učiteljica Emina Sobodić

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 15. 1. 2020. 09:24

Međunarodna razmjena straničnika Vijest ima dokument u privitku

Ove školske godine  učenici 4. razreda prijavili su se na projekt u kojem sudjeluju škole iz cijeloga svijeta. Radi se o Bookmark Exchange Project-u, odnosno Međunarodnoj razmjeni straničnika, što ga svake godine u mjesecu školskih knjižnica organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL), a cilj je razmjena straničnika između dviju škola. Svake se godine uparuju različite škole, kako bi svaka škola upoznala što više različitih kultura i običaja iz cijeloga svijeta.Naši učenici su dobili partner školu iz Indije.U sklopu projekta učenici su slušali predavanje o Indiji koje je održala gospođa Marija Zaloker ,vidjeli predmete ,te okusili  neke od začina u Indiji.

Učiteljice 4. razreda i knjižničarka

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 10. 1. 2020. 08:27

“Cetina” za Odjele za učenike s teškoćama u razvoju

Nova 2020. godina u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju započela je donacijom majica prirodne izvorske vode “Cetina”. Svakom učeniku poklonjena je majica s reklamnim natpisom. Hvala djelatnicima “Cetine”.(https://www.cetina.hr/).

 

                                                                         Lorena Koštić, mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 9. 1. 2020. 08:47

Informacije za roditelje

U srijedu 8. siječnja 2020. na informacijama za roditelje neće biti učiteljica Likovne kulture i razrednica 5.b odjela i  Sabina Curić učiteljcia Informatike. Učiteljica Prirode i Biologije Emina Sobodić bit će  na rsapolaganju roditeljima u petak 10. siječnja  2020. godineod 11,00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 8. 1. 2020. 12:59

3. razredi u Holandskoj kući

Učenici trećih razreda posjetili su 19. prosinca 2019. godine Holandsku kuću (HoKu),  novootvoreni info-centar industrijske baštine Siska. U prizemlju su pogledali izložbu učeničkih radova u čijem dizajniranju su i sami sudjelovali. Zanimljivo vođenje kustosa profesora Bogatića i moderna vizualna tehnologija omogućili su trećašima upoznavanje sisačkih lokacija koje su u prošlosti bile znamenite, u nekadašnjem Sisku u kojem je cvjetala obrtnička proizvodnja, u kojem su bile razvijene riječna trgovina i industrijalizacija, te željeznički promet.

Učenicima se najviše svidjelo interaktivno  upoznavanje multimedijalnih  izložbenih prostora, a ovo su neki od njihovih dojmova:

- Nisam znala da je na mjestu Holandske kuće u prošlosti bio žitni magazin. (Patricia)

- Zanimljivo mi je bilo slušati kako se žito prevozilo brodovima i iskrcavalo u Sisku. (Lana)

- Naučila sam da su žitni magazini imali puno prozora kako ne bi došlo do eksplozije dok je pun žita. (Anabela)

- Naučila sam da je Sisak bio među prvim gradovima u Hrvatskoj koji su imali uličnu rasvjetu. (Karla)

- Najviše mi se svidio 3 D film i priča o industrijskoj baštini. (Fani Gala)

- Zanimljivo mi je bilo slušati gramofonsku ploču. (Klara E.)

- Zanimljivo mi je bilo slušati o zvučnicima i gramofonima. (Filip)

- Svidio mi se film o Sisku u prošlosti koji smo gledali s 3 D naočalama. (Marin)

- Najviše mi se svidio ekran osjetljiv na dodir (touch screen) pomoću kojega lako 'otvorimo' i pročitamo neki tekst, pogledamo fotografiju. (Ivano Ž.)

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 23. 12. 2019. 10:41

30 godina Konvencije o pravima djeteta

Učenici 3.a posjetili su Centar za socijalnu skrb i tako obilježili 30 godina Konvencije  o pravima djeteta, međunarodnog dokumenta kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu.

Djelatnice Centra (Klarina i Maritina mama:) pripremile su prezentaciju o dječjim pravima, a zatim su učenici u radioničkom dijelu odigrali igru o pravima koja pripadaju svoj djeci na svijetu i tako primijenili sve ono što su čuli i naučili.

Hvala razrednim roditeljicama na lijepom edukativnom druženju!

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 
  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 23. 12. 2019. 10:39

Izmjene kalendara za školsku godinu 2019./2020.

Na sjednici Školskog odbora održanoj 20. prosinca 2019. godine donesene su Izmjene i dopune Godišnjeg plana i programa škole u dijelu kalendar nastavne godine .

OŠ 22.lipnja, Sisak nadoknadit će  13 dana :

  • Subota 11.siječnja.2020.  s rasporedom srijede     
  • 5 dana praznika u veljači (24. – 28.veljače.2020.)
  • Veliki četvrtak (9.travnja 2020.)      
  • 6 dana u lipnju (18. -26.lipnja 2020.)
  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 20. 12. 2019. 14:07

Mašta i kreativnost na djelu Vijest ima dokument u privitku

Tijekom prvog obrazovnog razdoblja učenici sedmih razreda imali su zadatke napraviti različite modele poput  biljne i životinjske stanice te piramide pravilne prehrane sa ciljem boljeg ostvarivanja obrazovnih ishoda.

Uz malo znanja, truda i kreativnosti učenici su stvorili prava umjetnička djela koje možete vidjeti na slikama.

 

Učiteljica Emina Sobodić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 20. 12. 2019. 12:01

U Dabru 10 naših učenika među 10% najbolje rangiranih u Hrvatskoj

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR osmišljeno je kako bi se učenicima omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz on-line natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka pripremljenih od stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Dabar potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih zadataka i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje.

Učenici naše škole sudjeluju već 3. godinu zaredom i svake godine imamo zavidne rezultate. 

Ove godine među 10% najbolje rangiranih u Hrvatskoj plasiralo se čak 10 učenika koji su time zaradili zlatne digitalne značke i dobit će Zlatne diplome Dabar 2019.

U kategoriji KiloDabar 7 učenika  (E.C., G.Č., L.R., M.S., D.S., L.Š. i I.V.)

U kategoriji MegaDabar 3 učenika  (A.A., J.K. i R.M.)

Čestitke svim učenicima!

     

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 20. 12. 2019. 09:31

Srcem za Afriku

Učenici 5. i 6. razreda, članovi izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj, prisustvovali su predavanju i radionici Ivane Buljan Ajelić, dipl. iur., zamjenice pravobraniteljice za djecu. Predavanje se odnosilo na njezin boravak u Tanzaniji, volonterskom radu i životu djece u toj siromašnoj zemlji, a poslužilo je kao uvod u akciju „Srcem za Afriku“.  Program Građanskog odgoja zamišljen je i kroz suradnju s nevladinom udrugom Društvo naša djeca Sisak. Voditeljica i predsjednica DND-a Renata Fridrih, prof. defektolog – logoped, uključila nas je u ovu akciju u kojoj prikupljamo bilježnice kao simboličan dar za djecu Rwande ovog Božića.

Snježana Zuber

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 16. 12. 2019. 08:38

UZ Lipa II. u susret Božiću

Vrijedni članovi UZ LIPA II izradili su  ukrasne i uporabne predmete prigodnih božićnih motiva.

Prodajna izložba u školskoj knjižnici uveseljava mnoge posjetitelje, a nadamo se i srca onih kojima su pokloni namijenjeni.  Sretne božićne i novogodišnje blagdane žele vam članovi UZ LIPE II.

                                          

                                                      Greta Sremić-Cavrić, voditeljica zadruge

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 16. 12. 2019. 08:07

Božićna radionica - salonski bomboni

Umotani u crvene, zlatne, plave ili srebrne sjajne papiriće, tzv. salonski bomboni bili su dio božićne tradicije ukrašavanja božićnog drvca mnogih generacija. Ukrasi koje su u prošlosti koristili naši predci, uvelike su se razlikovali od ovih današnjih. Osim oraha i malih jabuka, na drvcu su se redovito mogli naći tzv. salonski bomboni. Poznati još kao saloni, puharaji, krizbani, šećerni ili svileni bomboni, ovi su slatkiši uveseljavali mnoge generacije djece.
Razveselili su tako i male kreativce u produženom boravku koji djeluju u okviru UZ Lipa II. koji su ih izrađivali u kreativnim radionicama sa svojim učiteljicama. Učenici su na taj način upoznati s božićnom tradicijom prijašnjih generacija, a izrađenim ukrasima ukrasili smo božićno drvce u etno kutku naše škole.
 

Monika Bionda, učiteljica u produženom boravku

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 13. 12. 2019. 10:47

Božićna izložba u školskoj knjižnici

I ove je godine Učenička zadruga „Lipa I“, uz pomoć svih učenika i profesora Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, postavila izložbu božićnih ukrasa u školskoj knjižnici. Uz puno volje i ljubavi te uz vrijedan trud spretnih ručica, izrađeni su mnogi ukrasni proizvodi koji uljepšavaju ovo vrijeme iščekivanja i priprema za blagdan Božića.

Unaprijed hvala svima koji će doći pogledati božićnu izložbu i kupnjom radova nagraditi trud naših vrijednih učenika.

Želimo vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

 

                                                               Natalija Wittreich Pasarić, mag.rehab.educ.

                                                                               Voditeljica UZ „Lipa I“

 

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 10. 12. 2019. 09:35

Sveti Nikola u Odjelima za učenike s teškoćama

U petak, 6.12.2019. posjetio nas je djeci najdraži sveti Nikola i donio košaru punu slatkiša. Ipak  bilo je  i nešto šiba koje je Krampus dao na čuvanje učiteljima, jer ih djeca ove godine nisu zaslužila.

Učenici su sv.Nikoli šapnuli svoje želje, neki su mu dali i pisma sa željama i crtežima a svi zajedno smo otpjevali Nikoli njegovu pjesmu „Sveti Niko svijetom šeta“.

Hvala ti Niko na poklonima i željno te čekamo sljedeće godine!

Renata Lisinski,mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 10. 12. 2019. 09:34

Školski medni dan

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu organiziran je u 1. razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Dana 9.prosinca 2019. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara učenici 1. razreda dobili su  med zapakiran sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL. U sklopu ovog obilježavanja učenici su poslušali zanimljivo predavanje učiteljice razredne nastave Mie Dembić o medu i proizvodnji meda. Imali su priliku uživo vidjeti opremu koju pčelari koriste prilikom rada s pčelama i medom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 9. 12. 2019. 13:07

Božić u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Božićna čarolija i ove je godine zavladala u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju. U suradnji s profesorima, učenici su s veseljem sudjelovali u izradi prikazanih sadržaja. Vrijedne male ručice složno su radile i sagradile pravi mali „Božićni grad“ u kojem je svaka čarolija moguća. Anđeli, zvončići, blagdanske čarapice i ukrašene kuglice pričaju svoju adventsku bajku, a nezaobilazne lampice svojom svjetlošću obasjavaju božićno drvce. I što nam je više potrebno da se u ovo doba osjećamo čudesno? Čarolija ne bi bila potpuna bez još jednog ukrasa koji se nalazi u ljudskom srcu. Naravno, samo uz ljubav koju imamo za druge i drugi za nas Božić će postati još čarobniji i posebniji.

 

Natalija Wittreich Pasarić, mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 5. 12. 2019. 14:33

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Godine 1993. Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglašavaju Međunarodnim danom osoba s invaliditetom. Cilj obilježavanja ovog dana je da se podigne svjesnost o potrebama ovih osoba, njihovim mogućnostima, promjeni percepcija društva te ostvari socijalno uključivanje, dostojanstven život s jednakim pravima s ostatkom populacije. Brojne osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju ostaju živjeti u sjeni jer je društveno stajalište usmjereno na teškoću funkcioniranja umjesto na samu osobu. Pozivamo Vas da se uvjerite u mogućnosti ovih osoba i pružite im priliku.

 

Lorena Koštić, mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 3. 12. 2019. 13:05

Obavijest učenicima i roditeljima

Od utorka 3. prosinca 2019. godine nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 2. 12. 2019. 17:09

Obavijest učenicima i roditeljima

ŠTRAJK

Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata u srednjim školama Hrvatske nastavlja se do daljega

 

U štrajku sudjeluju i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak zbog čega se ne može organizirati nastava.  

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 21. 11. 2019. 12:50

Dan sjećanja na Vukovar

Kao i svake godine učenici nižih razreda obilježili su Dan sjećanja na Vukovar paljenjem lampiona u obliku srca ispred školske zgrade. Na taj način iskazali su poštovanje prema svim herojima i žrtvama Domovinskog rata.

                                                                                                                             Renata Milnović, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 21. 11. 2019. 10:34

Književni susret s Renatom Holcer

Učenici 3.a i 3. b odjela prisustvovali su 8. studenog promociji slikovnice „Kako su nastale cice mace“ književnice Renate Holcer. Književnica je otprije poznata učenicima, pa se nisu ustručavali postavljati zanimljiva pitanja, sudjelovati u razgovoru o lijepoj i toploj priči koju je predstavljala.

Saznali su da je ilustracije u knjizi oslikala također Renata Holcer, a upoznali su se s novim pojmom, a to je recenzija. Naučili su što je recenzija, zašto se piše, te tko ju piše. Učenici 3.a bili su jako ponosni, jer je upravo recenziju za ovu slikovnicu Kako su nastale cice mace napisala njihova učiteljica Sanja Basta.

                                                                                                                 Renata Milnović, dipl. učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 21. 11. 2019. 10:31

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 21.studenog 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode

 

ŠTRAJK

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 20. 11. 2019. 13:57

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 20.studenog 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode

 

ŠTRAJK

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 19. 11. 2019. 13:50

Obavijest učenicima i roditeljima

 

Dana 19.studenog 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode

 

ŠTRAJK

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr

 
  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 18. 11. 2019. 12:54

Treći razredi na Interliberu i u Muzeju suvremene umjetnosti

Učenici 3. a i 3. odjela realizirali su 13. studenoga 2019. godine izvanučioničku nastavu u Zagreb. Posjetili su međunarodni sajam knjiga Interliber i Muzej suvremene umjetnosti. Na Interliberu su obišli izložbene štandove i pogledali bogatu ponudu knjiga i slikovnica, edukativnih materijala i igara, pri čemu su imali priliku kupiti knjige po promotivnoj cijeni. Zatim su bili na književnom susretu i likovnoj radionici s ilustratorima Željkom Mezić i Nikom Barunom.

U Muzeju suvremene umjetnosti učenici su sudjelovali u umjetničko-edukativnom programu MSU Avantura podijeljenom u tri dijela: stručno vodstvo i prezentacija hrvatskih suvremenih umjetnika, kreativna radionica izrade likovnog rada inspiriranog umjetničkim djelima, te prezentiranje kreativnog uratka.

Učenicima su se svidjele aktivnosti ostvarene u cjelodnevnoj izvanučioničkoj nastavi, pri čemu su pokazali pristojno ponašanje u kulturnom okruženju, interes za čitanje i učenje, te kreativni izričaj u likovnim radionicama.

Dio učeničkih uradaka izložen je u školskom hodniku između učionica 3. a i 3. b odjela.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 18. 11. 2019. 08:10

Mjesec dana Lovrakovih romana u Dječjem odjelu

   Učenici trećih razreda i polaznici izvannastavne aktivnosti „Prijatelji knjige, kulturnih i sportskih zbivanja“, tijekom Mjeseca knjige sudjelovali su u brojnim aktivnostima koje su pripremile knjižničarke iz Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Tema ovogodišnjeg Mjeseca knjige bili su dječji romani Mate Lovraka, uz obilježavanje 120 godina njegova rođenja.
   Mjesec knjige završio je kvizom znanja za učenike 3. i 4. razreda pod nazivom „Lovrakova družina“. Tema kviza bili su događaji i doživljaji dva lektirna djela Mate Lovraka: "Vlak u snijegu" i "Družba Pere Kvržice". U kvizu je sudjelovalo 12 družina sisačkih osnovnih škola, a među njima i učenici trećih razreda iz naše škole:

  • ZADRUGA SLOGA – Katja Budimlić, Katarina Miffek, Irma Petrović
  • UČITELJICE – Fani Gala Baiutti, Anabela i Karla Breyer
  • VATRENI VLAK – Leon Asanović, Ivano Grgić, Ivano Žužić
  • DRUŽBA ČITATELJA – Filip Čakširan, Karlo Knežević, Antun Pirc
  • SNJEŽNA DRUŽBA – Erik Cavrić, Marin Gruica, Maks Miškulin.

Nagrada svim sudionicima bila je ulaznica za subotnju projekciju (uz kokice:) igranog filma "Anka", napravljenom prema istoimenom romanu Mate Lovraka kojim je zaokružen ciklus projekcija na temu Lovraka u Dječjem odjelu sisačke knjižnice.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 18. 11. 2019. 07:25

Učenici 3.a u Gradskoj galeriji Striegl

   Polaznici izvannastavne aktivnosti „Prijatelji knjige, kulturnih i sportskih zbivanja“, posjetili su Gradsku galeriju Striegl i 5. Međunarodnu izložbu karikature u Sisku - "Sve o filmu". Nakon obilaska izloženih karikatura uz stručno vodstvo kustosice Ane, učenici su crtali karikaturu (portret) u zanimljivoj formi grupnog crtanja detalja na papirima koji kruže od učenika do učenika, a zatim su crtali svoj portret prema uratku iz grupnog rada. Nakon likovne radionice učenici su prezentirali svoje likovne radove, a svaki uradak je bio nagrađen pljeskom i osmjehom.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 18. 11. 2019. 07:02

Odjeli učenika s teškoćama na Prologu

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su u srijedu 13.11.2019. Dom kulture KKV gdje je u sklopu festivala Prolog gostovala kazališna družina Pinklec iz Čakovca.

Pogledali smo veselu  i dinamičnu predstavu „Vuka se ne bojim ja“, punu pjesme, plesa, šale i smijeha  i naučili  da se rad i trud u životu ipak isplati.

Renata Lisinski,mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 15. 11. 2019. 09:33

Obavijest roditeljima

Odgođene informacije za roditelje

Obavještavamo roditelje da se informacije za roditelje neće održati u srijedu, 13.studenog 2019. godine zbog najavljenog štrajka. Molimo roditelje da se za sve potrebne informacije obrate razrednicima u njihovo redovno vrijeme informacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 12. 11. 2019. 12:17

Obavijest učenicima i roditeljima

Obavijest učenicima i roditeljima

 

Dana 13.studenog 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske  provode

ŠTRAJK

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

     Renata Lisinski, zamjenica ravnateljice

tel. 044 548 345 ili email: renatalisinski@skole.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 12. 11. 2019. 12:14

LOVRAKOVA DRUŽINA

U petak 8.11.2019. u prostorima Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Dječji odjel održan je kviz znanja „Lovrakova družina“. Kviz je obuhvatio događaje i doživljaje iz dva lektirna djela Mate Lovraka: „Vlak u snijegu“ i „Družba Pere Kvržice“. Sudjelovalo je pet ekipa četvrtih razreda koje su se trudile i postigle odlične rezultate.

Ekipe su se odlično pripremile, a naši četvrtaši su postigli odlične rezultate. Grupa „Kvržice“  (Leona Barukčić, Tamara Džafo i Nikola Paljuši) izborili su prvo mjesto, a grupa Lipanj 4 ( Sara Laurora Sučević i Anea Dlesk) bile su treće.

Iskrene čestitke svim sudionicima, a posebno pobjednicima.

Učiteljica Andrijana Imprić

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 12. 11. 2019. 11:39

I ove godine učenici naše škole sudjeluju na Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar

Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov!

Naša škola, OŠ 22. lipnja, Sisak, već 3. godinu za redom sudjeluje na Međunarodnom natjecanju DABAR. Ove godine smo jedna od 5 škola sisačkog područja koje su se prijavile na natjecanje.

Sretno svim sudionicima natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 12. 11. 2019. 08:20

Na izložbi Mirka Ilića

          Učenici 5. B odjela koji pohađaju izborni program Građanskog odgoja, posjetili su izložbu Mirka Ilića u Gradskoj galeriji Striegl. Izložba nosi naziv „Pobunjenik s razlogom / Recentne ilustracije i plakati“. Voditeljica galerije Alma Trauber približila je učenicima rad ovog u svijetu cijenjenog umjetnika koji na svoj način progovara o mnogim društvenim i političkim temama. Motivirani izložbom učenici su izradili plakate na temu slobode.

(Fotografije u fotogaleriji pod naslovom Na izložbi Mirka Ilića.)

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

   

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 9. 11. 2019. 22:51

19. Dani glazbe Miroslava Miletića

Koncertom Zagrebačkog gitarskog trija u koncertnoj dvorani Miroslava Miletića Glazbene škole „Fran Lhotka“,  23. listopada 2019. godine, započeli su 19. Dani glazbe Miroslava Miletića. Miletićevi  dani nastavljeni su koncertom učenika Glazbene Škole „Fran Lhotka“, 24. listopada. 2019.   Završni koncert održao je Zagrebački gudački kvartete 28.10. 2019. i obilježio svoju stotu obljetnicu.  Učenici, članovi izvannastavne aktivnosti Glazbeni kolaž bili su vjerna publika na koncertima, a neki od njih čak i izvođači koji su aktivnim orkestralnim izvedbama kao učenici Glazbene škole upriličili ovotjednu svečanost koja se održavala  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Siska i Sisačko – moslavačke županije.

                        Maja Kovačić, učiteljica Glazbene kulture

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 7. 11. 2019. 12:12

Građanski odgoj i obrazovanje

   U prošloj školskoj godini učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost GOO-a,  uz veliku podršku ravnateljice škole, pokrenuli su u školi nekoliko akcija.  Predložili su da se ispred učionice informatike postave klupe na kojima će učenici sjediti za vrijeme odmora a veliki satovi na zidovima škole poprave. Satovi se na žalost ne mogu popraviti ali su ukrašeni smajlićima a prošli su tjedan postavljene klupe koje su izradile vrijedne ruke našeg domara. Pod velikim odmorima jednom tjedno puštala se glazba, što će se nastaviti i dalje, petkom. I ove godine osmislili smo niz aktvnosti kako bismo svim učenicima boravak u školi i oko nje  učinili ugodnijim. Veselimo se novim akcijama!

Učenici GOO-a

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 6. 11. 2019. 22:03

Obavijest učenicima i roditeljima

Obavijest učenicima i roditeljima

 

Dana 6.studenog 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske  provode

ŠTRAJK

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

     Renata Lisinski, zamjenica ravnateljice

tel. 044 548 345 ili email: renatalisinski@skole.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinela Fabijan Gašparević  datum: 5. 11. 2019. 10:59

Posebno priznanje Vijest ima dokument u privitku

Naša škola dobila je Europsku oznaku kvalitete za izvrsnost rada na eTwinning projektu "AUTİSTİC MIRACLE". sto znači   prepoznavanje rada  na najvišoj europskoj razini. Priznanje je dobila edukacijska rehabilitatorica Lucija Fabijan.

Projekt biti prikazan na posebnom području na Europskom portalu www.etwinning.net.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 31. 10. 2019. 08:08

Obavijest učenicima i roditeljima

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 28 .listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode


 

ŠTRAJK


 

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.


 

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr

 
  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 27. 10. 2019. 12:17

Drugi razredi na posjedu Contessa

   Učenici 2.a i 2.b posjetili su 23.listopada 2019. godine dvorac u Ozlju i posjed Contessa  u Draganiću. Do srednjovjekovnog dvorca Ozalj došli su preko velikog drvenog mosta. S velike terase imali su divan pogled na rijeku Kupu i staru hidroelektranu. Prošetali su prostranim dvorištem, popeli se na najvišu kulu i zavirili u Žitnicu. Novouređeni muzej u dvorcu prepun je zanimljivih starih predmeta, viteške opreme i grbova, a kroz cijelu priču vodila ih je kostimirana voditeljica. Na posjedu Contessa učenike su dočekali animatori koji su ih poveli u razgledavanje bajkovitog posjeda, stvari, pokućstva i prostorija. Učenici su imali priliku vidjeti i razne vrste konja te slušati bajke i legende. Nakon ručka učenici su vrijeme proveli u igri i edukativnim tematskim radionicama. Svi su se učenici mogli kostimirati i na taj način uživjeti u ulogu grofova, grofica, princeza i vitezova i oživjeti svijet bajki koja je snažno potaknula dječju maštu i znatiželju.

Marijana Lamza, dipl. učiteljica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 25. 10. 2019. 23:16

Gosti iz Poljske

U našoj školi 18. listopada 2019. nastupila je dječja folklorna skupina iz Poljske, pod nazivom Ziemia Cieszynska Cieszyn, Poljska. Predstavili su se sa 15-minutnim programom te pokazali poljski splet pjesama i plesova.

Kroz petodnevni boravak u Hrvatskoj nastupili su na 17. festivalu dječjeg folklora Hrvatske koji se održavao u Kutini od 18.do 19. listopada ove godine te su u svoj boravak u Hrvatskoj uvrstili posjet našoj školi u kojoj su se predstavili na najbolji mogući način.

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 24. 10. 2019. 12:31

Izvanučionička nastava nižih razreda na Hrastovičku goru

U srijedu, 16. listopada, učenici nižih razreda posjetili su zajedno sa svojim učiteljicama Hrastovičku goru i njezin najviši vrh Cepeliš. Terensku nastavu započeli su na izvoru Bartolovac i laganom šetnjom stigli do planinarske kući  Cepeliš. Putem su promatrali biljni i životinjski svijet ujesen te skupljali kestene. Svi su učenici imali priliku popeti se na novoizgrađeni vidikovac. Najzanimljiviji dio uz igru bilo je i pečenje kestena. Na samom kraju zadržali smo se na hrastovičkom skijalištu na kojem su se učenici odmorili i naigrali prije povratka kući.

                                                                                                                              Katarina Bobetko, dipl. učiteljica

    

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 22. 10. 2019. 10:03

Odjeli učenika s teškoćama na Danima kruha

Učenici Odjela s teškoćama već tradicionalno sudjeluju na izložbi ”Dani zahvalnosti za plodove zemlje – dani kruha”  na Gradskoj tržnici Kontroba.

Ove godine smo pripremili nešto drugačiji stol  simbolički posvećen jeseni, bojama i plodovima jeseni. Vrijedne ruke svih učenika su izrezivale i bojale lišće od kartona kojim smo ukrasili rastvorene, žute kišobrane i kašetu s plodovima jeseni.

Na fotografijama možete vidjeti raskoš boja radi kojih je jesen jedno od najljepših godišnjih doba.

Natalija Wittreich Pasarić

Renata Lisinski

 

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 22. 10. 2019. 09:06

Obavijest učenicima i roditeljima

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 21 .listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode


 

ŠTRAJK


 

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.


 

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr

 
  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 20. 10. 2019. 14:16

Treći razredi na Gradskom stadionu Sisak

Učenici trećih razreda posjetili su u utorak, 24. rujna Gradski stadion Sisak na kojem svoje domaće utakmice igra HNK Segesta. Osoblje stadiona provelo ih je kroz prostorije kluba, svlačione, tribine, a učenike su najviše oduševile izložene medalje i pehari. Sa svojim učiteljicama, učenici su ponovili i utvrdili sadržaje nastave prirode i društva vezane uz orijentaciju u prostoru. Orijentirali su se uz pomoć kompasa i sunca, a penjući se na tribine uvjerili se da je obzor širi, ako se nalaze na višem stajalištu. Na nogometnom igralištu igrali su nogomet i trčali atletskom stazom oko igrališta. Vraćajući se u školu, prošetali su uz rijeku Kupu, ponovili obilježja godišnjeg doba jeseni, orijentirali se pomoću mahovine na drveću i tako hodajući obilježili prošlotjedni Tjedan mobilnosti.

Renata Milnović, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 19. 10. 2019. 10:01

Obavijest učenicima i roditeljima

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 17 .listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja, i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode


 

ŠTRAJK


 

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.


 

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr


 

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 16. 10. 2019. 15:00

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 10 .listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja, i Nezavisni sindikat u srednjim školama Hrvatske provode


 

ŠTRAJK


 

u kojemu će sudjelovati i učitelji i ostali djelatnici OŠ 22.lipnja, Sisak.

Štrajk se provodi u radnom vremenu škole.

Nastave neće biti, no učenici koji će doći u školu bit će pod nadzorom.


 

Kontakt osoba zadužena za pružanje informacija

Azra Rađenović , ravnateljica škole ,

tel.044 548 341, ili e mail: azra.radenovic@skole.hr


 

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 9. 10. 2019. 20:37

OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA

I ove godine, u srijedu 11.9.,učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju zajedno sa svojim učiteljicama i prijateljima drugih razreda redovite nastave, obilježili su Hrvatski olimpijski dan na školskom igralištu.

Uz zajedničko družnje, smijeh, pjesmu, međusobno bodrenje i navijanje učenici su se veselo zabavili u sportskom nadmetanju u raznim sportskim igrama.

Ivana Nekić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 5. 10. 2019. 14:47

Pepeljuga

U petak 27.9.2019. učenici prvih razreda u sklopu programa "Dobrodošlica prvoškolcima" u Domu kulture Sisak gledali su predstavu "Pepeljuga" Baletnog i Plesnog studija Doma kulture KKV Sisak. Režiju i koreografiju potpisuje Jasminka Petek Krapljan, a poznatu priču o lijepoj djevojci ispričalo je kroz plesni pokret 30-ak plesača.

Učiteljice Snježana Zuber i Katarina Bobetko

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 5. 10. 2019. 12:03

ODJELI U BERBI JABUKA

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su u srijedu, 2.10.2019. voćnjake tvrtke Fragaria u Velikoj Ludini. Vidjeli smo pogon u kojem se jabuke peru, suše, sortiraju, spremaju u kašete za trgovačke centre i zavirili u hladnjaču gdje se friško ubrano voće čuva do odlaska u trgovine. Učenici su se najviše obradovali odlaskom u voćnjake, gdje smo slobodno mogli brati jabuke sorte zlatni delišes.

Kući smo se vratili punih torbi i ruksaka, a sigurno će se za vikend peći mirišljave štrudle i pite koje će biti još ukusnije jer su voće ubrale vrijedne dječije ruke.

Hvala tvrtki Fragaria i ljubaznim djelatnicima koji su nas toplo primili i odvojili vrijeme da nas provedu pogonom i voćnjacima.

Renata Lisinski, mag.rehab.educ.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 5. 10. 2019. 11:30

Treći razredi u Lonjskom polju

Učenici 3.a i 3.b posjetili su 12. rujna 2019. godine Park prirode Lonjsko polje. U Prijemnom centru Repušnica poslušali su edukativnu prezentaciju i pogledali dokumentarni film o Lonjskom polju – njegovom biljnom i životinjskom svijetu, s naglaskom na upoznavanje posavskog konja (hrvatskog posavca). Učenici su zatim u pratnji edukatora obišli obližnji pašnjak, šumu i baru gdje su imali mogućnost vidjeti dio biljnog i životinjskog svijeta o kojem su slušali.

Izvanučionička nastava je nastavljena u Jasenovcu panoramskom vožnjom turističkim brodom po rijeci Savi (do ušća Une u Savu) uz vodiča s kojim su ponovili sadržaje o vodama (tekućice, stajaćice) i orijentaciji u prirodi, te su u ugodnoj vožnji uživali u lijepom jesenskom danu.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: AZRA RAĐENOVIĆ  datum: 23. 9. 2019. 07:39

eTwinning projekti

   Po prvi put ove godine učenici 5., 6. i 7. razreda sudjelovali su u dva eTwinning projekta.

   Prvi projekt je nazvan Values of Cultures i sudjelovalo je 8 škola iz Ukrajine, Turske, Litve, Bugarske i Slovačke. Projekt je trajao od rujna 2018. do veljače 2019. Cilj projekta je bio upoznati se s kulturama drugih naroda, prihvatiti različitosti među kulturama i običajima te uvidjeti vrijednosti vlastitih običaja i kulture. Učenici su to činili kroz upoznavanje i radu na raznim aplikacijama poput, zeemaps, padlet, canva, bitmoji i sl. ali i izradom vlastitih materijala.

   Drugi projekt, nazvan Once upon a time tematski je vezan uz bajke i priče naših starih. Ista skupina učenika radila je i na ovom projektu ali ovaj puta u suradnji s 21 školom iz Turske, Portugala, Italije, Ukrajine, Moldavije, Hrvatske i Rumunjske. Projekt je trajao od ožujka do lipnja. Cilj ovog projekta je bio unapređivanje čitalačkih vještina učenika, uočavanje sličnosti i razlika u folkloru kulture drugih naroda. Prezentaciju eTwinning projekata imali ste prilike vidjeti u utorak 11.lipnja u holu naše škole.

Učiteljica engleskog jezika Alma Velić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 21. 6. 2019. 14:19

eTwinning projekt „Autistic miracle“

   Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju su, pod mentorstvom prof. edukacijske rehabilitacije Marine Tomić i Lucije Fabijan, sudjelovali u projektu „Autistic miracle“. Učenici s poremećajem iz spektra autizma su bili uključeni u razne aktivnosti s ciljem razvoja empatije, socijalizacije s vršnjacima, kreativnosti i interaktivnog učenja. Projekt je proveden na europskoj razini u suradnji s partnerima iz Turske, Litve, Latvije, Italije i Poljske. Aktivnosti koje su se provodile uključuju izradu loga koji predstavlja prepoznatljivi simbol autističnog spektra, izradu igre za prepoznavanje i izražavanje emocija, oblikovanje hrane iz obojanog slanog tijesta, oslikavanje plastične folije s prikazom četiri godišnja doba te dramsku izvedbu prilagođene „Ježeve kućice“. Učenici su vrlo marljivo i uspješno odradili sve aktivnosti i razvili prijateljstva s učenicima drugih skupina. Također, imali smo uvid u strukturu i rad učenika iz škola partnera projekta, s kojima ćemo nastaviti daljnju suradnju.

Lucija Fabijan, mag.rehab.educ.

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 30. 5. 2019. 18:17

Srebro na državnom natjecanju!

   U utorak 7.5.2019. zbor naše škole natjecao se u Varaždinu na 62.glazbenim svečanostima hrvatske mladeži pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.  Osvojio je srebrnu plaketu u A kategoriji. Konkurencija je bila velika, zborovi odlični, atmosfera užarena. Marljivost i upornost još jednom se pokazala kao dobitna kombinacija za uspjeh. Bravo za zboraše!

Maja Kovačić, učiteljica Glazbene kulture

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 10. 5. 2019. 08:15
» Arhiva naših vijesti    
 


 

    

     Dobro došli na stranice OŠ 22. lipnja, Sisak.

          Na ovim stranicama možete pronaći 

podatke o školi  i aktivnostima učenika i učitelja.

ZAŠTITIMO DJECU NA INTERNETU

NA INTERNETU


Office 365


Instalirajte Office 365
na svoje računalo pa ćete
brže pristupati Teams-u.


VIRTUALNA

KNJIŽNICA


Posjetite klikom na sliku


E-lektire (CARNet)


         Klikni ovdje.


PRIJEDLOZI SADRŽAJA

e - Dnevnik 

Klikni na poveznicu


Kalendar 2019./20.


kliknite  na sliku ili ovdje
Izmjene kalendara!


DABAR (Bebras)

 

PseudoDabar (za vježbu)     


DOS

DIGITALNI OBRAZOVNI SADRŽAJI


Anketa
Treba li vratiti zaključivanje ocjena na polugodištu?

DOS u nastavi
Namijenjeno UČITELJIMA!
Digitalne obrazovne sadržaje (DOS) koristim u nastavi:KURIKULUMI


Portal za škole


Škola za život


 


EDUTORIJ


PREPORUKE

1. Predložak za GIK
2. Tablica planiranja
   AKTIVNOSTI za teme
3. Predložak - detaljno
   planiranje AKTIVNOSTI


SPOTOVI

Snješkići: Najljepše doba godine

Snješkići: Moja škola


PROMETNA UČILICA


Šah uz školu

NAŠIH ČETRDESET I ...

NAŠA ŠKOLA MNOGO GODINA BROJI,
A NA OVOM MJESTU VIŠE OD 40 STOJI.


ZA RODITELJE

   


Udžbenici 2018./19.


OPREZ!!


 


MOJ GRAD SISAK


O školi i učenicima

  


SIMBOL GRADA


         Stari most


YouTube kanal OŠ 22.lipnja

   Novi kanal (2013./14.)

Uradci učenika (2012./13. god.)


Sisak kakav želim

     


CARNet obavijesti

HITNO - Upozorenje - širenje "WannaCry" ransomwarea (13.5.'17.)

HITNO - Smjernice za zaštitu od "WanaCry" ransomwarea (15.5.'17.)

OBAVIJESTI od CARNet-a


VREMENIK


Tražilica

SKOK U ZNANOST


Priznanje TZ grada Siska


Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


DISLAJKAM MRŽNJU


EKOKODEKS


Oglasna ploča

PROMETNA UČILICA


EU kutak


Šah uz školu


Korisni linkovi

OBZOR 2020.


BOŽIĆNI SAJMOVI

   

   2009. 2010. 2011. 2012.

preskoči na navigaciju